Constantijn Huygensstraat 57

2802 LT Gouda

Vraagprijs

€ 195.000 k.k.

Oplevering

In overleg

Status

Verkocht

Kenmerken

Type woning

Eindwoning

Bouwjaar

1927

Woonoppervlakte

54 m²

Perceel

58 m²

Extra's

Garage met roldeur

 

Foto presentatie

Woning informatie

Starters opgelet! Geweldige eindwoning met garage op een leuke plek in Kort Akkeren!  Een woning met unieke kenmerken om verliefd op te worden. De sfeervolle woonkamer met halfopen keuken heeft bijzonder veel lichtinval dat je moet beleven. De openslaande deuren naar de eigen buitenruimte maakt het goed vertoeven in deze charmante woning. 

Woonkamer met parketvloer en openslaande deuren
1 slaapkamer met badkamer en suite
Knusse patio/buitenruimte
Zonnige ligging (zuidwesten)
Garage met roldeur

Kort Akkeren is kenmerkend vanwege de authentieke woningen, gunstige ligging en de vele voorzieningen. Kort Akkeren heeft namelijk verrassend veel te bieden; basisscholen, kinderdagverblijf, supermarkten (Plus en Lidl), cafetaria’s, dierenarts, marktwinkel, drogist, speeltuin (De Sluis), film theater, winkels, voetbalvereniging, sportschool, dansschool, restaurants, cultuurhuis (Garenspinnerij) en modelbouwcircuit.

 

Begane grond

Entree/hal met meterkast (vernieuwd), toiletruimte en toegang tot de woonkamer. Een sfeervolle living met openslaande deuren naar de eigen buitenruimte. De ommuurde buitenruimte is een aangenaam verlengstuk met prettig lichtinval door de zuidwestelijke ligging.


Garage
De garage van ca. 10 m² heeft eveneens veel lichtinval dankzij de twee dakramen. De roldeur maakt de garage bijzonder geschikt voor motorrijders, zelfstandig professionals , hobbyisten en diverse sportliefhebbers. Het is ook mogelijk om de ruimte naar eigen inzicht aan te passen (bijv. een tweede slaapkamer).

1e verdieping

De trap vanuit de woonkamer leidt naar een ruime slaap- en badkamer. De slaapkamer met twee dakkapellen en hoog plafond maakt het een fijne ruimte. De aangrenzende badkamer is voorzien van een douche, wastafel en biedt zelfs ruimte voor een bad en/of toilet indien gewenst.

 

Kort Akkeren

De wijk Kort Akkeren is gebouwd in de jaren '20 -'30 en '50.
De authentieke omgeving maakt het een populaire buurt. De wijk heeft verrassend veel te bieden. Een overzicht van een aantal voorzieningen in Kort Akkeren: 

Winkels
Door de wijk verspreidt vind je verschillende winkel. De marktwinkel 'Winkel van Sinkel' heeft een verrassend groot assortiment voor de nodige huishoudelijke zaken. 
In dezelfde straat een volwaardige supermarkt met een PostNL servicepunt en slijterij. Daarnaast is er een DA Drogist, Lidl supermarkt, dierenwinkel en hengelsport-speciaalzaak.

Horeca
Een Aziatische restaurant, cafetaria's en een culinair restaurant. Op de rand met het historisch centrum vind je nog twee aanraders; de 'Lichtfabriek' en 'De Kleischuur'.

Openbaarvervoer

Vanuit de wijk zijn verschillende bushaltes met lijnen van en naar het treinstation/centrum. Het intercity treinstation is vanuit het grootste deel van Kort Akkeren op loopafstand. Op de fiets is het bus en treinstation altijd dichtbij. 

Onderwijs/KDV

Gouda heeft bovengemiddeld veel onderwijsinstellingen, Kort Akkeren is daarin geen uitzondering. Er zijn verschillende basisscholen en een kinderdagverblijf (naast het Filmhuis).

Speeltuin "De Sluis"
Geweldige speelplek voor de kinderen, gelegen in het westen van Kort Akkeren aan de overkant van het stroomkanaal. Tevens een heerlijke plek om te wandelen via het Ruige Weteringpad langs het Gouwekanaal. Meer informatie speeltuindesluis.nl/

Film theather | Filmhuis Gouda
Het Filmhuis bestaat al meer dan veertig jaar en is sinds 1979 gevestigd aan de Lethmaetstraat 45, op de eerste etage van een sfeervol historische schoolgebouw in de wijk Korte Akkeren. Gratis parkeren kan om de hoek..  Meer informatie op de website filmhuisgouda.nl/.

Zorg

In de voormalige sacramentskerk is op prachtige wijze een gezondheidscentrum gevestigd met diverse zorgverleners.

Meer informatie: 

https://www.korteakkeren.com/

In het midden van de wijk is er een kliniek voor gezelschapsdieren (Emmastraat). 

Plattegronden

 

Locatie

 

Streetview