Graaf Florisweg 63

2805 AG Gouda

Vraagprijs (k.k.)

€ 335.000

Oplevering

In overleg

Status

Beschikbaar

Informatie

Kenmerken

Type woning

Eengezinswoning

Bouwjaar

1904

Woonoppervlakte

91 m²

Inhoud woning m³

341 m³

Perceeloppervlakte

120 m²

Buitenruimte

Voor- en achtertuin

Woninginformatie

Comfortabel en sfeervol wonen in deze prachtige karakteristieke woning uit 1904. Deze verrassend ruime en lichte eengezinswoning met een zeer fraaie trapgevel is zelfs aan één van de mooiste straten van Gouda een ware blikvanger. De woningbreedte, grote raampartijen en plafondhoogte maken de living bijzonder licht en ruimtelijk, unieke kenmerken voor een woning uit deze periode.

 

De ligging aan de Graaf Florisweg is zeer gunstig te noemen met het historisch centrum en het (Intercity)treinstation op minder dan 10 minuten loopafstand en het Goudse Hout en de Reeuwijkse Plassen nabij.

Buitengewoon wonen:
Karakteristieke eengezinswoning;
 Lichte royale living met houtkachel;
 Moderne open keuken (2019);
 3 slaapkamers
 Strakke wand afwerking (2019)
 Funderingsherstel (2010)
 Achtertuin met middag- en avondzon

 Ruime berging en achterom
 Openbaar parkeren en/of vergunning.

 

Begane grond

Via de voortuin van ca. 7 meter diep bereikt u de voordeur van de woning, gesitueerd in een prachtige voorgevel met authentieke tegeltjes en ornamenten. De entree met fraai glaswerk geeft toegang tot de woonkamer en biedt ruimte aan de meterkast en garderobe.
De woonkamer met een lengte van ruim 13 meter is de afgelopen jaren tot een sfeervolle en comfortabele living getransformeerd. Uitgevoerd met een prachtige eikenhouten parketvloer, strakke wandafwerking, glas in lood ramen, moderne open keuken en houtkachel. Een heerlijke ruimte die de hele dag prettig is verlicht dankzij de gunstige ligging, grote raampartijen en serre aan de achterzijde. Met zon tot de avond aan de voorzijde van de woning en de middag- en avondzon tot acht uur in de achtertuin (zomertijd). 
Aan de achterzijde van de woning is de badkamer gesitueerd met een ruime afmeting. De badkamer is modern vormgegeven en voorzien van ligbad met douche, wandcloset, wastafel met meubel, mechanische ventilatie en wandradiator.

Tuin

De achtertuin staat mooi in verbinding met de binnenruimte dankzij de grote raampartijen van de serre. Een fijne buitenruimte met verrassend veel zon door de open ligging richting het westen. De achtertuin is geheel voorzien van hardhouten vlonderplanken, leistenen tegels en heeft een ruime berging en achterom.

1e verdieping

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers gesitueerd en een separaat toilet met wandcloset (2010 gerealiseerd). De overloop biedt veel bergruimte door de vaste kasten op de lange zijde. De slaapkamers zijn gesitueerd aan de voorzijde, in het midden en de achterzijde van de woning. De slaapkamer in het midden is voorzien van een groot Velux dakraam en geeft toegang tot de vliering. Aan de voorzijde de grootste slaapkamer gelegen, ook hier zijn de grote raampartijen voorzien van goede isolatie (HR-glas). De slaapkamer aan de achterzijde is tevens ruim en licht met een groot raamkozijn en twee dakramen.

Vliering

De vliering biedt een hoop extra bergruimte in de woning. Via de slaapkamer in het midden van de woning is de vliering bereikbaar via een luik in het plafond.  

Kenmerken

Bouwjaar 1904
 Woonoppervlakte  91 m²
 Inhoud 341 m³;
 Perceeloppervlakte 120 m²;
 Vrijwel hele woning HR-glas en HR++
 Voorgevel renovatie; reiniging,
   voegen en impregneren (2014)

 Funderingsherstel uitgevoerd (2010)
• Keuken vernieuwd (2019)
 Meterkast vernieuwd (2019)
 Eikenhouten parketvloer (2019)
 Strakke wandafwerking BG (2019)
 Verwarming: CV - Ketel (2021)
 Oplevering in overleg.

 

Plattegronden

 

Videopresentatie

Virtuele tour

 

Locatie

 

Streetview