Valeriaanweg 41
3541 TN Utrecht | 
Verkocht

Buitengewoon wonen

In de populaire buurt "Hoge Weide" staat deze ruime eengezinswoning met zonnige tuin op het westen (ruim 13 meter). De begane grond heeft een zeer comfortabele living dankzij de stijlvolle tegelvloer met vloerverwarming.

 

Bijzonder kenmerk van deze woning is de gevelhoogte van ruim 10 meter, zo heeft de kamer op de tweede verdieping zeer ruimtelijk gevoel en veel lichtinval dankzij de hoogte van 4.30m.

Het kindvriendelijke Hoge Weide is favoriet vanwege de omliggende parken, de karakteristieke hoogteverschillen, bereikbaarheid van Utrecht Centrum en de bereikbaarheid met OV en auto. Met de Dafne Schippersbrug en het toekomstige Willem-Alexander Park voor de deur woon je hier op een toplocatie! 

Buitengewoon wonen...
 Wonen op een toplocatie
 Uitstekende afwerking
 Vloerverwarming begane grond
 4 slaapkamers (5e slaapkamer is mogelijk)
  Zonnige tuin op het westen met berging & achterom

Foto presentatie

 

Woning informatie

Begane grond

Entree met garderobe, meterkast, separaat toilet en toegang tot de woonkamer. De gehele begane grond is vakkundig betegeld met grote tegels en voorzien van een comfortabele vloerverwarming als hoofdverwarming. Een heerlijke leefruimte van ruim van 5 meter breed en grote open keuken. De keuken is ruim opzet en uitgerust met een luxe inductiekookplaat (Siemens studioLine met FlexInduction), afzuigkap, inbouw oven en keramische spoelbak.

 

De toegang tot de tuin is altijd aangenaam met de grote overkapping met glazen dak en verlichting. De grote zonnige tuin op het westen is speels ingericht met het hoogte verschil in de tuin, kenmerkend detail van de buurt Hoge Weide. Daarnaast is er een buitenkraan, achterom en houten berging met elektra en verlichting. 

1e verdieping

Overloop met toegang de badkamer en 3 slaapkamers. Raamkozijnen aan de achterzijde zijn voorzien van zonwering (elektrisch bedienbare screens). De laminaatvloer is aan één stuk doorgelegd voor extra comfort. De badkamer is ruim opgezet met inloopdouche,  toilet en dubbele wastafel met meubel. 

2e verdieping

De tweede verdieping biedt naast de 4e slaapkamer bijzonder veel ruimte. Een vijfde slaapkamer kan hier makkelijk worden gerealiseerd met behoud van voldoende opbergruimte. Daarnaast is er een aparte ruimte met wastafel en opstelling voor de wasmachine en droger. 


De vierde slaapkamer aan de voorzijde van de woning is een unieke ruimte met een nokhoogte van ruim 4.30 meter. De grote raampartijen maakt het ruimtelijk en geeft een geweldig uitzicht richting het Amsterdam-Rijnkanaal. Het is tevens een geweldige ruimte om als thuiswerkplek in te richten. 

 

Kenmerken

Ruime eengezinswoning;

Woonoppervlakte 131 m²

Perceel 130 m²;

Bouwjaar 2015;
Energielabel A;

Volledig geïsoleerd;

4 slaapkamers (5e ruime kamer mogelijk);
 Badkamer met toilet en inloopdouche
Achtertuin op het westen (WZW)
Vele parken en andere voorzieningen nabij
Oplevering in overleg

Wonen op een toplocatie

Willem-Alexander Park (2 min. lopen)
Natuurspeeltuin 'De Hoef' (4 min. lopen)
Dafne Schippersbrug naar Utrecht (4 min. lopen)
Rijnkennemerlaan (4 min. lopen)
Park de Hoge Weide (5 min. lopen)
Treinstation (5 min. fietsen)
Rijksweg A2 (4 min. auto )
Pathé Bioscoop (13 min. lopen)
Leidsche Rijn Centrum (15 min. lopen)

Utrecht Centraal treinstation (15 min. fietsen)

 

Omgeving in beeld

 

Hoge Weide

De buurt Hoge Weide ligt in het oosten van Leidsche Rijn. Met de kenmerkende hoogte verschillen heeft deze buurt een unieke uitstraling binnen Leidsche Rijn. Door de overkapping van de Rijksweg A2 is er op deze locatie een bijzonder stukje Utrecht gerealiseerd. 

Dafne Schippersbrug
​De Dafne Schippersbrug is een fiets- en voetgangersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht. De brug is geopend in 2017 door de bekende Nederlandse atlete zelf. Met de komst van deze brug is Utrecht stad goed bereikbaar geworden vanuit Leidsche Rijn. Aan de overzijde van de woning loop je via het Willem-Alexander Park (in ontwikkeling) naar de brug toe. De binnenstad van Utrecht is slechts 15 minuten fietsen.    

Rijnkennemerlaan | Hoge Weide
De Rijnkennemerlaan is een uniek verschijnsel in Leidsche Rijn. Een 4 kilometer lange strook door Leidsche Rijn met aan weerskanten een prachtige rij Italiaanse populieren. Om de hoek van de woning heeft u kilometers wandelgebied.
Meer weetjes over de Rijnkennemerlaan op de website van Beleef Leidsche Rijn.

Natuurspeelspark De Hoef | Hoge Weide
Geweldige speelplek voor kinderen om de hoek en tevens een plek voor de volwassenen met de mogelijkheid om iets te nuttigen. Een speeltuingebouw met terras waar men elkaar kan ontmoeten. Meer informatie natuurspeeltuindehoef.nl/

Boerderij De Hoef | Hoge Weide
Een plek voor ontmoeting, ontspanning en educatie, maar ook voor momenten van bezinning en overdenking. Een plek voor jong en oud waar iedereen welkom is.  Meer informatie op de website boerderijdehoef.nl/.

Park Hoge Weide | Leidsche Rijn
Een van de mooiste parken met heuvels, velden, kinderboerderij. Kenmerkend is het grote schommeltoestel op de heuvel met een geweldig uitzicht.  Impressie park: adelmar.nl/wijk-leidsche-rijn/leidsche-rijn-hoge-weide

Willem-Alexander Park | Leeuwesteyn
Een groot park dat wordt ontwikkeld tussen de buurten Hoge Weide en Leeuwesteyn (in ontwikkeling). Een waardevolle toevoeging aan de locatie van deze woning.

Winkelcentrum Leidsche Rijn | Utrecht
Een groot winkelcentrum  met prachtige architectuur. Naast de buurt Hoge Weide gelegen met Pathé bioscoop, treinstation en horeca gelegenheden.
Meer informatie: leidscherijncentrum.nl/winkels

Plattegronden

 
 

Video presentatie

 

Locatie

 

Streetview

 

Voorzieningen

 
Mobiele telefoongebruiker

Google maps

Voor de mobiele pagina kan de onderstaande link worden gebruikt.