Leidsche Rijn Hoge Weide

Op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum, tussen het Willem Alexanderpark en Park de Hoge Weide ingesloten buurt.

Een ander kenmerk zijn de hoogteverschillen binnen de buurt, ontstaan door de overbrugging van de A2. Dit zorgt voor een rustige en bijzondere woonomgeving, zie ook de foto impressie.
Ook in deze buurt zijn historische plaatsen aan te wijzen zoals de monumentale boerderij (De Hoef) en het laatmiddeleeuws boerderijlint Hogeweide. Leuk detail zijn de rode straten en het begin van de Rijnkennemerlaan richting het noordwest van Leidsche Rijn.

Inwoners
Hoge Weide heeft een kleine 3.000 inwoners, de helft daarvan is 25-45 jaar, de tweede groep bestaande uit 1/3 is 0-15 jaar. Het maakt dit een typische wijk voor jonge gezinnen. 

Woningen
Er staan ongeveer 950 woningen dat voornamelijk bestaat uit eengezinswoningen (meer dan 90%). Ook het eigendom percentage met 69% is hoog en huur-cooperatie deel van 10% laag.

Bij veel woningen is er sprake van erfpacht, vaak eeuwigdurend afgekocht. Meer informatie hierover leest u op onze website. 

Ander kenmerk van deze buurt is de aansluiting op stadsverwarming voor de warmte voorziening.
Er zijn verschillende varianten maar in de regel gasloos. Meer informatie over stadsverwarming leest u hier. 

Meer informatie over het type woningen in de wijk leest u verder op deze pagina. 

Voorzieningen
De locatie biedt veel omliggende voorzieningen zoals treinstation én winkelcentrum Leidsche Rijn nabij. In het zuidoosten van de buurt een basisschool en staat het Leidsche Rijn College op de rand van de buurt in Parkwijk (ten westen). Dit deel van Leidsche Rijn is eveneens natuurrijk. Opvallend zijn het aantal speeltuinen en de verscheidenheid van meerdere parken ten opzichten van het grote Maximapark aan het westen van Leidsche Rijn.

Een kaart met  de voorzieningen staat onderaan de pagina.

impressie van de buurt

Parken Leidsche Rijn

Bijzonderheden

Met de locatie in het oosten van Leidsche Rijn is het gunstig gelegen. Met het centrum en groene zones rondom is het een aangename plek om te wonen. De bouwstijl en inrichting van de buitenruimte is zelfs voor Leidsche Rijn begrippen uniek te noemen.


Een bijzonder contrast van rustiek wonen en bereikbaarheid met de vele voorzieningen zoals treinstation, groot winkelcentrum, bioscoop, busstation, scholen en verbindingswegen. Op de fiets bent u via de Dap

Park de Hoge Weide is een echt familiepark waar (zeker met mooi weer) gerecreëerd en gespeeld wordt.
Het park heeft ook veel te bieden. Zo is er dierenweide De Kraal en diverse speeltuinen. Kenmerkend is het grote schommel toestel. Andere bijzonderheden zijn de heuvels in het park, afwisselende wandelpaden, zit gelegenheden en grote grasvelden.
Midden in de Hoge Weide staat boerderij De Hoef. Een leuke verschijning tussen de recente woningbouw. Het huisvest een restaurant, vergadercentrum en natuurspeeltuin. Een waardevolle toevoeging aan de buurt in samenwerking met bewoners en gemeente.

Meer informatie over de natuurspeeltuin De Hoef.

Voorzieningen Leidsche Rijn

Klik hier om de voorzieningen te bekijken op buurtniveau Hoge Weide.

Tip: beheer de legenda met de knop linksboven van de kaart. 

Mobiele telefoongebruiker

Google maps

Voor de mobiele pagina kan de onderstaande link worden gebruikt.