Leidsche Rijn Maximapark

Het Maximapark is waardevolle plek van de wijken rondom het park. Het park is zo groot dat de verschillende delen zijn eigen karakter heeft. Het is zowel rustgevend als levendig. Ter illustratie; het park is bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht. De wereldberoemde landschapsarchitect Adriaan Geuze kreeg in 1997 de opdracht toegewezen voor de aanleg van dit grote stadspark. 


Het Maximapark bestaat uit vier onderdelen: Het Lint,  Binnenhof, de Vikingrijn en de Parkpergola. 

Het laatste is een uit betonnen opgebouwd  honingraatstructuur van 6 m hoog en 80 cm diep. De betonnenpergola is bijna een kilometer lang. Langs de gehele lengte groeien klimplanten. 

Koningin Máxima opende in de zomer van 2013 het park. De  bewoners en belangengroepen zijn vanaf het begin betrokken bij de inrichting en realisatie van het park.

Voorbeelden hiervan zijn de Buitenplaats, Vlinderhof, Jeremiebrug en De Samenloop.

In de afgelopen jaren is het park uitgegroeid tot een prachtig stadspark waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, picknicken of barbequen, recreëren, sporten en spelen. De omvang, diversiteit, en vormgeving onderscheidt het van vele andere parken in Utrecht en daarbuiten.impressie van de buurt

Parken Leidsche Rijn

Meer informatie over de parken in Leidsche Rijn vindt u hier.

Voorzieningen Leidsche Rijn

Klik hier om alle informatie te bekijken van het Maximapark.

Tip: beheer de legenda met de knop linksboven van de kaart. 

Mobiele telefoongebruiker

Google maps

Voor de mobiele pagina kan de onderstaande link worden gebruikt.

Voorzieningen kaart