Woerden Binnenstad

De binnenstad is een historische plek met gezellige horecapleinen, winkelstraten en jaarlijkse tradities. Ieder jaar zijn er verschillende evenementen zoals de Woerdense Vakantieweek, De Koeienmarkt en het Straattheater- en jazzfestival. Allemaal in de binnenstad dat een actieve ondernemingsvereniging kent. 

Over de hele binnenstad verspreidt zijn er verschillende horecapleinen, cafe's en restaurants. Het kerkplein is bij de ontwikkeling met nieuwe winkels, appartementen en parkeergarage uitgegroeid tot een gezellige plek om te recreëren en te winkelen. Bij opgravingen in 2002-2004 zijn er vele Romeinse voorwerpen gevonden, de naam en inrichting van de parkeergarage Castellum verwijst hier nog steeds naar.


Het nieuw ontwikkelde Defensie eiland met tevens een parkeergarage en horecaplein(tje) is een verrijking voor de binnenstad.  

Foto impressie

Type woningen

De binnenstad heeft een variateit aan woningen. Er zijn veelal appartementen(complexen), aldan niet boven winkels gelegen, (tussen)woningen en hier en daar vrijstaand. Bouwjaren variëren van ruim 100 jaar oud tot nieuwbouw. 

Er wordt nog steeds ontwikkelt in de binnenstad waardoor er verrassend veel kwalitatieve woningen zijn. De inrichting van het Kerkplein gebied na het jaar 2000, 'De 7 Gevels' uit 2014 en het huidige Defensie Eiland. Prachtige variatie van moderne, industriële en klassieke bouwstijl. 

Voorzieningen

Tip: beheer de legenda met de knop linksboven van de kaart. 

Mobiele telefoongebruiker

Google maps

Voor de mobiele pagina kan de onderstaande link worden gebruikt.