Woerden Snel en Polanen

De wijk is vernoemd naar de twee polders Snel en Polanen waar de wijk is ontwikkeld. Een grote uitbreiding voor Woerden waar de eerste woningen in 1993 werden gebouwd. De wijk is relatief rustig gegroeid met de bouw in de jaren 1993 - 2003. 

De wijk bestaat uit verschillende buurten met ieder een eigen uitstraling en type woningen. 

Dankzij het voormalige polderlandschap en sierlijke vormgeving van de wijk, zijn vele waterwegen behouden of gevormd rondom delen van de buurt zoals de Eilandenbuurt, centraal in de wijk gelegen bij het winkelcentrum van Snel en Polanen. Vanwege de ruimte, kwalitatieve woningen en voorzieningen zoals onderwijs en aansluiting op treinspoor en snelweg (A12) populier bij gezinnen en forenzen. 

Foto impressie

De wijk

Voor de dagelijkse boodschappen is het Winkelcentrum Snel & Polanen dichtbij. Hemelsbreed is de afstand 400 meter (midden van de wijk). Vanuit de wijk is de fietsafstand < 5 minuten. Gezien het winkelcentrum in het noorden van de wijk ligt, kan de afstand oplopen tot 1,5 km voor het zuidelijke deel van Snel en Polanen.
Het dichtsbijzijnde alternatief is het centrum (7 minuten fietsen gemiddeld).
 
Het winkelcentrum heeft een ambachtelijke bakker (Versluis), slager (Arsenal), kaasspecialist (Karsemeyer), slijterij, kantoorboekhandel, cafetaria, opticien, Kruitvat, dierenspeciaalzaak, bloemist, apotheek, kledingwinkels, stomerij en Jumbo supermarkt.

Horeca
Op de hoek van het winkelcentrum zit Bistro Fabels. In het zuiden van de wijk Snel en Polanen, op de rand ligt Restaurant De Markies voor lunch en diner en tevens vergaderlocatie.

In de naast gelegen wijk Waterrijk ligt het restaurant Edge met uitzicht over de Cattenbroekerplas.

Voorzieningen

Tip: beheer de legenda met de knop linksboven van de kaart. 

Mobiele telefoongebruiker

Google maps

Voor de mobiele pagina kan de onderstaande link worden gebruikt.