top of page

Energielabel downloaden als erfgenaam of nabestaanden

Geen toegang tot het energielabel?

Hoe kan ik een energielabel krijgen als de eigenaar is overleden en ik erfgenaam ben/namens erfgenamen het huis wil verkopen? Dan kun je je definitieve label ook via www.energielabelvoorwoningen.nl aanvragen. Dit kan door de volgende stappen op de site te doorlopen (let op: houd de kopie van het testament of verklaring van erfrecht bij de hand):


1. Log in met je DigiD. https://mijn.overheid.nl/


2. Klik op de knop ‘Woning zoeken’ onderaan de pagina.


3. Vul in het nieuwe scherm een aantal gegevens in: je e-mailadres en de postcode en het huisnummer van de woning waarom het gaat


4. Klik op de knop ‘Zoeken’, selecteer de betreffende woning uit de lijst en klik deze aan, zodat deze donker kleurt.


5. Kies voor ‘Ik ben de huidige eigenaar of erfgenaam van de woning’ (A) als je de woning (nog) niet hebt verkocht, en voor ‘Ik heb als erfgenaam de woning reeds verkocht’ (B) als je de woning al hebt verkocht. Zie je onder ‘Geüpload’ de juiste bestanden staan? Zet dan rechtsonder een vink dat je alles naar waarheid hebt ingevuld en klik op de knop ‘Versturen’.


6. Vervolgens kun je de kopie van het testament of verklaring van erfrecht van je woning uploaden. Alleen zo kan er een koppeling gemaakt worden tussen jou en je woning. Het uploaden doe je door op de knop ‘Kies bestand’ te klikken en het benodigde bestand te kiezen. Let op de maximale grootte van het document dat je in een keer kunt uploaden. Splits het document zo nodig op in meerdere delen. Je kunt maximaal drie documenten uploaden.


7. Zie je onder ‘Geüpload’ de juiste bestanden staan? Zet dan rechtsonder een vink dat je alles naar waarheid hebt ingevuld en klik op de knop ‘Versturen’.


8. Per mail krijg je een bevestiging van je aanvraag om je woning te koppelen.


9. Binnen enkele werkdagen (maximaal 5) ontvang je een mail met de melding dat je aanvraag is goedgekeurd of niet. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan kun je met je DigiD via https://mijn.overheid.nl/ inloggen en je definitieve label aanvragen.


10. Is de aanvraag helaas afgekeurd? In de mail staat waarom niet aan je verzoek kon worden voldaan. Het kan zijn dat er iets niet in orde is met de bijgevoegde bijlage(n). Je kunt opnieuw een aanvraag voor de koppeling indienen.

bottom of page