top of page

Maximapark

Het Maximapark is waardevolle plek voor de inwoners in de omgeving. Het park is zo groot dat ieder deel zijn eigen karakter heeft. Ter illustratie; het park is bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht. De wereldberoemde landschapsarchitect Adriaan Geuze kreeg in 1997 de opdracht toegewezen voor de aanleg van dit grote stadspark. Het biedt een rustgevende en levendige omgeving voor recreatie en sport.

Koningin Máxima opende in de zomer van 2013 het park. De  bewoners en belangengroepen zijn vanaf het begin betrokken bij de inrichting en realisatie van het park. Voorbeelden hiervan zijn de Buitenplaats, Vlinderhof, Jeremiebrug en De Samenloop.

In de afgelopen jaren is het park uitgegroeid tot een prachtig stadspark waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, picknicken of barbequen, recreëren, sporten en spelen. De omvang, diversiteit, en vormgeving onderscheidt het van vele andere parken in Utrecht en daarbuiten


In het Maximapark is kenmerkend vanwege Het Lint, de Binnenhof, de Vikingrijn, de Parkpergola en meer. 

De Parkpergola is een uit betonnen opgebouwd  honingraatstructuur van 6 m hoog en 80 cm diep. De betonnenpergola is bijna een kilometer lang. Langs de gehele lengte groeien klimplanten. 

Een leuke plek om te bezoeken voor jong en oud is Parkrestaurant Anafora. 

Het bijzondere gebouw is geïnspireerd op een paviljoen van architect Pierre Cuypers. De bekende architect van het Amsterdam Centraal, Rijksmuseum en kasteel De Haar. 

In het park liggen verschillende sportparken met o.a. hockey, voetbal, honkbal, klimhal, tennis en scoutingvereniging.

Het park zelf is ook een sportpark met een activiteitenterrein en natuurlijk het Lint. Een strak geasfalteerd pad van gemiddeld zes meter breed en bijna 10 kilometer lang. Door de vele paden door het park zijn er ontelbaar aantal routes denkbaar om te wandelen, fietsen, skeeleren of hardlopen. 

In het zuiden van het Maximapark is Hoge Woerd dat staat in teken staat van de Romeinse geschiedenis. 

Daar staat een moderne interpretatie van een Romeins fort; Castellum Hoge Woerd.
Hier kun je met kinderen iedere dag verbazen over bijzondere archeologische vondsten uit het gebied. Genieten van theater, lunchen of dineren in het restaurant of helpen in de stallen. Daarnaast zijn er natuuractiviteiten in de stadstuin, het fort of over de wallen.

Wonen in of direct aan het Maximapark is mogelijk. Van oudsher zijn er woningen gelegen in het park maar ook nieuwbouwprojecten. Aan de westzijde en zuidzijde waar hedendaags nog ontwikkelt wordt. 

Afbeelding van maximapark.nl

Kaart Maximapark

Onderstaande kaart van maximapark.nl.

bottom of page