top of page

Molenwal 5

3421 CM Oudewater

Vraagprijs (k.k.)

€ 469.000

Oplevering

In overleg

Status

Verkocht

Type

Drive-in woning

Bouwjaar

1980

Energielabel

D

Woonoppervlakte

160 m²

Perceeloppervlakte

110 m²

Aantal kamers

4 (3 slaapkamers)

Buitenruimte

Achtertuin

Ligging

Noordwest

Parkeren

Openbaar

Menu

Omschrijving

Bijzonder gunstig gelegen stadswoning met achtertuin, dakterras en een royale inpandige garage!  Een karakteristiek pand in het centrum van Oudewater met de vertrouwde bouwkwaliteit uit 1980; met de op palen gefundeerde woning met spouwmuren en betonvloeren is een hoogwaardig wooncomfort mogelijk.


Met een totale oppervlakte van 160 m² zijn uiteenlopende woonwensen te realiseren op een fraaie locatie in het centrum. We lichten een paar bijzondere kenmerken uit; 

- Inpandige garage van bijna 12 meter!

- Ruime stadstuin (ochtend- en middagzon) 

- Dakterras aangrenzend met open keuken

- Betonvloer (begane grond en woonlagen)

- 3 grote slaapkamers (meer is mogelijk) 

- Ruime zolderverdieping


De locatie van Molenwal 5 is vanuit meerdere opzichten gunstig te noemen. Gelegen aan een rustige straat met de historische binnenstad om de hoek waar de gezellige restaurants en terrassen slechts vier minuten lopen zijn.

Het buitenbad van Oudewater is voor de rustige ligging net ver genoeg gelegen maar daarmee niet minder bereikbaar met een loopafstand van slechts drie minuten. Ook de Plus supermarkt voor de dagelijkse boodschappen is op loopafstand bereikbaar (circa 7 minuten). 


Met de auto bent u snel onderweg met de uitvalswegen naar Gouda, Waarder (richting Woerden en Bodegraven) en Montfoort (richting Utrecht). Van en naar Oudewater zijn diverse buslijnen.


Indeling:

Begane grond:

Entree/hal met meterkast en bergkast onder de trap naar de eerste verdieping. Vanuit de hal ook toegang naar de inpandige garage. De garage met kanteldeur heeft een royale afmeting van bijna 12 meter lang en ca. 3,5 en achterin 5 meter. Vanuit de garage een directe toegang naar de stadstuin; een verrassend zonnige buitenruimte met een afmeting van ca. 9 x 5 meter. De bebouwing rondom de tuin is gunstig te noemen met zonlicht in de ochtend én middag. 


Eerste verdieping: 

De voordelen van de tamelijk recente bouwperiode (1980) komen ook op deze verdieping goed tot uiting. De trap naar de eerste verdieping is solide en heeft een hedendaagse maatvoering. De grootste bijdrage aan het wooncomfort is zeer waarschijnlijk de betonvloer. Ook de plafondhoogte van meer dan 2,5 meter is prettig. 

De overloop is gesitueerd in het midden van de eerste verdieping en biedt toegang de tweede verdieping, woonkamer met open keuken en het toilet met fonteintje. 


Bij binnenkomst van de woonkamer treft u links de ruime open keuken en rechts, aan de voorzijde van de woning, het woongedeelte van ca. 8 x 5 meter. Een heerlijke leefruimte dat de voordelen biedt van een hoekligging en een ideale oriëntatie heeft op het noordoosten/zuidwesten. Een heerlijke ochtendzon die binnenvalt door het grote raamkozijn in de keuken en op het aangrenzende dakterras; de rest van de dag via de vier raamkozijnen in de woonkamer waarvan één zijraam. 

De keuken in hoekopstelling beschikt over bovenkasten, koelkast, afzuiging, spoelbak en gaskookplaat. Het dakterras van circa 5 x 2,6 meter groot maakt de buitenruimte verrassend toegankelijk voor een living op de eerste verdieping. Vanaf het dakterras is namelijk ook de stadstuin rechtstreeks bereikbaar middels een trap. 


Tweede verdieping

Deze overloop is eveneens slim gesitueerd met dit keer een centrale ligging; vanaf hier heeft u toegang naar een ruime slaapkamer aan de achterzijde van de woning, badkamer, tweede slaapkamer, royale derde slaapkamer aan de voorzijde van de woning en beschikt over een vlizotrap naar de zolderruimte. Indien gewenst kunt u relatief eenvoudig de bad- en/of slaapkamers naar eigen inzicht (her)indelen.

Ook deze woonlaag heeft een verdiepingsvloer van beton voor optimaal comfort én maakt de eventueel gewenste installatie van vloerverwarming toegankelijk. 


Zolder

De zolder is middels een vlizotrap bereikbaar – hier treft u de CV-ketel installatie (2021), dakraam en raamkozijn aan de voorzijde van de woning. Met een nokhoogte van circa 2.40 meter kan de zolder mogelijk meer functies bieden dan slechts opbergruimte. Of u wel of geen dakkapel wenst te plaatsen; de zolderverdieping kan eenvoudig bereikbaar worden gemaakt middels een vaste trap dankzij de houten verdiepingsvloer van de zolder. 

Woninginformatie

Plattegronden

Plattegronden

Videopresentatie

Videopresentatie
Omgeving in beeld

Omgeving in beeld